Kalp Vücudun padişahıdır!

Tarihte bilindiği üzere padişah devletin en önemli parçasıdır. Vücudumuzda ki kalp de vücudumuzun en önemli parçasıdır. Ya da satranç da ki şah gibidir. Şah ölürse oyun biter. Kalp de öyledir. Beyin ölümü gerçekleşen bir insan bitkisel hayata girer. Ya da diğer organlar için bir çare bulunmuştur. Fakat kalp ölürse kişi hayatını kaybeder. Bu yüzden kalp tüm hastalıklara nazaran daha fazla dikkat edilmesi gereken bir organdır. Hayati önem taşır.kalp rahatsızlıkları, kalp ne işe yarar, kalp neden önemliKalp hastalıkları iki ana başlıkta incelenir. Doğuştan ve sonradan meydana gelen hastalıklardır. Doğuştan kalp hastalıklarına sebepler; genetik, akraba evlilikleri, annenin sigara ve alkol kullanımı, beslenmesi, geçirdiği enfeksiyon hastalıkları kalp hastalıklarına sebep olur. Genetik olan kalp hastalıklarının henüz tedavisi mümkün olmayıp en tehlikelisidir. Ailenizde daha önceden kalp krizi geçirmiş kişiler bulunuyorsa bu kişinin kalp krizi geçirme olasılığı da oldukça yüksektir. Sonradan olan kalp hastalıkları ise; yaşlılık, yenilen yemeklerdeki aşırı yağ ve tuz oranı, stres, sigara alkol tüketimi, hava değişimi, egzersiz yapmama gibi sebepler yol açabilir.

Kalbin oksijene ihtiyacı vardır. Ve bunu karşılayan damara aort damarı denir. Ve bu damarın tıkanması sonucu önemli sorunlar ortaya çıkar. Kalp en önemli organ olup rahatsızlığı sonucu oluşabilecek hastalıklar vardır. Bunlardan en sık duyulan hastalıklar; kalp kapaklarında-kapakçıklarında oluşan hastalıklar, kalbin yapısındaki anormallikler, kalbe giden damarlarda dengesizlik ya da tıkanma, kalp ritimlerinde bozukluklar gibidir.

Damar sertliği, en tehlikeli ve önemli rahatsızlıktır. Vücutta yağ oranının artmasıyla damarlar daralır ve kan akışı engellenir. Belirtileri vardır ve bu belirtiler hissedildiğinde hemen bir doktora başvurulması gerekmektedir. Ertelenmeyecek bir durumdur. Ertelendiği takdirde geri dönülemeyecek sorunlar oluşur. Ailene ve çevrende bulunanları da bilinçlendir. Erteleme ve erteletme.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir