Kendinizi seyahat hastalıklarından koruyabilir misiniz?

Hedefin yiyecek ve suyundaki çeşitli olağandışı mikroorganizmalar ishale neden olur. İshali önlemek için mutlaka ellerinizi sık sık yıkamalı, açılmamış şişe su dışında su içmemeli, temiz olduğundan şüphelenilen yerlerde yememeli, ambalajsız açık yiyecek ve deniz ürünleri, çiğ et, soyulmamış meyveler, soslar, salatalardan uzak durulmalıdır. .. Ayrıca yaz aylarında içeceklerde kullanılan buza da dikkat etmelisiniz. Genellikle şehir suyundan elde edilen bu buz, kapalı şişelerden su içseniz bile bağırsak bozukluğuna neden olabilir. Dişlerinizi bile fırçalamak kaynamış veya kapalı su ile yapılmalıdır.seyahatte dikkat edilmesi gerekenler, seyahat hastalıkları, seyahate bağlı oluşan hastalıklar

Hamile kadınlar için özel tavsiyeler var mı?

Hamile kadınlar tüm ilaçları alamadıkları için bu, özel dikkat gerektiren bir gruptur. En uygun yolculuk gebeliğin 3. ve 6. ayları arasındadır. Bazı aşılar hamile kadınlara verilmemelidir. Hamile kadınlar kayak, dalış ve su kayağı gibi sporlardan rahatsızdır. Gebe kadınlara sinek spreylerinin sadece yüzde 20’si kullanılabilir ve seçerken dikkatli olunmalıdır. Emziren kadınlar tüm ilaçları kolayca alamazlar. Aynı zamanda hamile kadınlar gibi özel bir grup olarak kabul edilirler.

Kronik hastalığı olan hastalar seyahate çıkmadan önce ne yapmalı?

Diyabet ve kalp hastalığı gibi sürekli tıbbi gözetim gerektiren bir tıbbi rahatsızlığı olanlar, seyahat planlarını yola çıkmadan çok önce doktorlarına bildirmeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Örneğin, insülin kullanıcıları için uzun yolculuklar sırasında ve sonrasında insülin saatleri yeniden tanımlanıyor. Örneğin Amerika’ya giderken on saatten fazla sürecek bir uçuşta insülin ne zaman verilecek? Amerika’daki zaman farkı göz önüne alındığında, insülin süreleri oradayken değişecek mi? Bu soruların seyahatten çok önce hasta ve doktoru arasında tartışılması ve cevaplanması gerekir. İlaç alması gereken hastalar, kaldıkları süre boyunca yanlarında yeterli ilaç almalıdır. Gideceği ülkede ilaç temin etmeleri onlar için zor olabilir. Türkiye’deki uygulamadan farklı olarak çoğu ülkede reçetesiz ilaç satın almak mümkün değildir. Ayrıca aktif bileşen aynı olmasına rağmen ilacın adı farklı olabilir. Çok miktarda ilacın teslim edilmesi gerekiyorsa, gümrükte sorun yaşanmaması için doktordan gideceği ülkenin dilinde veya İngilizce gerekçeli bir rapor almak doğru olacaktır.

Bir geziden döndükten sonra ne yapmalı?

Seyahatten dönen en yaygın sorunlar ishal, üst solunum yolu enfeksiyonları, deri döküntüleri ve ateştir. Ateşli hastalık ciddiye alınması gereken bir durumdur. Sıtma ve yaşamı tehdit eden başka bir neden olabilir. Sıcaklık yükselirse, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışmak gerekir. Seyahatle edinilen bazı hastalıkların kuluçka süreleri uzun olabilir. Bazen tüberküloz, sıtma ve hepatit semptomları birkaç ay içinde gelişir.

Anadolu Sağlık Merkezi Turizm Hastalıkları Kliniğinde hangi hizmetler verilmektedir?

Ziyaret edilecek alanın riskleri belirlenir ve bu risklere göre bireysel önlemler alınır.

Yurt dışına çıkmadan önce sağlık sigortası yaptırmanız tavsiye edilir.

Sırasıyla hangi aşıların verileceği, sıtmaya karşı nasıl bir koruma sağlanacağı, bir turistin ishal olması durumunda ne yapılması gerektiği ve diğer tehlikelerden nasıl korunacağı açıklanmaktadır.

Kişinin şeker hastalığı gibi kronik bir tıbbi rahatsızlığı varsa, saat farkı olan bir ülkeye seyahat ederken insülin dozlarının ve öğünlerin nasıl değiştirileceği konusunda bilgi verilir.

Bir kişinin gideceği ülkede gidebileceği tıbbi tesisler bir doktor tarafından incelenir. Yolcunun yabancı dili yoksa ve bölgede Türk doktorlar varsa onunla temasa geçilir.

Kişinin düzenli olarak ilaç alması önerilir. Kaçırılan ilaç reçete edilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir