Diş Beyazlatma
Bazı kişilerin dişleri doğuştan genetik olarak tam beyaz olmaz. İstedikleri gibi gülmek onlar için bir hayal. Bazı kişilerde ise, sonradan sarı rengi alan diş yapıları mevcut. Bu uygulamalar sonradan beyaz yapısı gitmiş dişler için uygulanan estetik bir uygulamadır. Günümüzde diş bakımı hem kimyasal hemde tıbbi gelişmeler ile tam istediğimiz noktada olmasa bile eskiye göre büyük gelişmeler içerir. Kullanılan yöntemler ile dişler beyaz bir hale getirilebilir. Bu da daha öz güveni yüksek gülüşler anlamına geliyor.
Diş Ne Kadar Beyazlatılabilir ?
Her insanın doğuştan gelen bir diş rengi vardır. Bu bazı insanlarda çok beyaz bazısı az beyaz gibi her renkte diş rengi mevcuttur. Diş beyazlatmak için gelen hastalarımızın büyük bir kısmı inci gibi beyaz, işte ne biliyim önlüğünüz gibi bembeyaz olsun gibi isteklerde bulunur. Bu maalesef her hasta için mümkün değildir. Sigara, çay, kahve gibi ürünler dişlerin orjinal renginden daha sarımtırak bir renge sürükler. Diş beyazlatma sonrasında ise, sizin kendinize ait doğduğunuzda orjinal diş beyazlığına kadar bu işlem sonrasında beyazlatma sağlanır.
Yani diş renginiz en başta hangi renkte ise, diş beyazlatma işlemi sonrasında da o renge dönecektir. Tıbben bu durum böyledir. Ama bundan fazlasını vermek mümkün değildir. Bunu vadetmek pek gerçekçi bir vaat olmaz. Diş renginizin orjinal rengine çevrilmesi diş beyazlatma işleminin ta kendisidir.
İşlem Ağrısı Bir İşlem Mi ?
Diş beyazlatma işlemi esnasında hastada herhangi bir ağrı veya sızı olmaz. Hastanın canı yanmaz. Bu durum hep böyledir. Tek olağan şey, işlem sonrasında dişin normalden biraz daha fazla hassasiyeti olacağıdır. Bu da ilk seansta sonrasında biraz fazla sonradan da azalarak devam eder. Sonunda hassasiyet normale dönmesi beklenir.
Ne Kadar Sürede Kaç Seansta Diş Beyazlatma Yapılır ?
Her hastanın en sık sorduğu sorulardan biridir. İşlem genelde 45 dk sürer. Bu süre hastadan hastaya aşa yukarı oynar ama ortalama olarak budur. Genelde bir seansta biter. Ama bazı durumlarda ikinci seans gerekebilir. Hatta bazı hastalarda istisna olmak ile beraber 3. seans da yapılması gerekebilir. Bu tamamen muayene sonrasında belirlenen bir durumdur. Hastadan hastaya değişmektedir.
Diş Beyazlatma Sonrası Dişler Eski Haline Döner Mi ?
Diş beyazlatma işlemi sonrasında yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmediğimiz sürece dişlerde beyazlık azalır. Ve hatta dikkat etmemekte ısrar edersek dişler eski haline döner. Nedir bu dikkat edilmesi gerekenler derseniz, en başında çay gelir. Ayrıca çoğu insanın olmazsa olmazı sigara gelir. Kahvede diş rengini etkiler. Eğer bunlardan birine veya birkaçına veya hepsine müptela iseniz, dişlerinizin beyaz kalması söz konusu bile değildir.
Tabi ki içiniz karartmak istememe. Yapılması gereken tabi ki bir şeyler var. Bu alışkanlıklardan vazgeçemiyorsanız ama dişlerinizin de beyaz kalmasını istiyorsanız, yapmanız gereken bunlardan biri içildiği zaman hemen birkaç dakika içinde dişlerinizi fırçalamak. Eğer bu şekilde bir alışkanlık edinir iseniz, dişlerinizin renginin sarı dönmesini geciktirmiş olursunuz.
Diş Beyazlarma (Bleaching) Çeşitleri
Temel olarak 2 tip diş beyazlatma yöntemi mevcuttur. Bunlar ;
Ofis tipi diş beyazlatma
Ev tipi diş beyazlatma
Ofis Tipi diş beyazlatma : Klasik olarak klinik ortamında doktor tarafından yapılan işlemdir. Bazen duruma göre bir kaç seans sürebilen klasik diş beyazlatma yöntemidir.
Ev tipi diş beyazlatma : Buda yine doktor tarafından hastaya verilen ilaçlar ile bir program dahilinde dişlerine hastanın kendinin bir uygulama yapmasıdır. Doktor tarafından tarif edilir ve doktor tarafından işlemi hasta bile yapsa takibi yapılan tekniktir.
Diş Beyazlatma İşleminin Yan Etkileri Var Mı ?
Günümüzde tüm Dünya da sıklıkla yapılan bir işlemdir. Bir çok ülkeden bunun araştırma geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Ancak bu güne kadar bir yan etki veya bir zararına rastlanmamıştır. PDA Onaylı ürünler kullanılması halince diş beyazlatma işlemi sağlıklı bir işlemdir. Diş beyazlatma nın bir yan etkisi veya bir zararı yoktur.